· jajka 3 szt
· mąka 1 szkl
· cukier 3/4 szkl
· cukier wanilinowy 1 torebka
· proszek do pieczenia 1 łyżeczka
· krem do tortów czekoladowy 1 torebka
· mleko 1 szkl
· masło 1/2 kostki
· polewa czekoladowa 1 torebka
· wiórki kokosowe 1 torebka
· lukier biały 1 torebka
Pieczemy biszkopt w formie do piłki lub w misce metalowej. Po wystudzeniu kroimy na 3 części i przekładamy dowolną masą (najszybciej z torebki). Układamy znów do formy i wstawiamy do lodówki żeby zastygła masa. Po wyjęciu z formy - piłkę polewamy polewą czekoladową. Znów jak zastygnie białe miejsca smarujemy lukrem i posypujemy białymi wiórkami kokosowymi. Najlepiej zrobić sobie szablon z papieru i oznaczać na torcie gdzie ma być lukier.
imzi