CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI.pdf

(125 KB) Pobierz
412460883 UNPDF
412460883.001.png
CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI
TO PROSTY I ELEGANCKI PRZEPIS. IDEALNY DODATEK
DO POOBIEDNIEJ KAWY.
Przepis na ok. 16 ciasteczek
SKŁADNIKI:
100 g czekolady gorzkiej LINDT EXCELLENCE 70% CACAO
lub mlecznej LINDT EXCELLENCE MILK
75 g orzechów laskowych lub migdałów, obranych ze skórek,
pokruszonych, uprażonych na patelni,
75 g orzechów włoskich obranych ze skórek, pokruszonych,
lekko uprażonych
Można użyć innych
rodzajów orzechów.
Prażenie na patelni
sprawia, że orzechy
mają bardziej głęboki,
bogaty smak
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Uprażyć orzechy na patelni na średnim ogniu.
Potrząsać lub mieszać do chwili, gdy staną się złotobrązowe.
Przełożyć do miski.
Rozpuścić czekoladę, studzić do chwili, gdy zacznie twardnieć
na brzegach naczynia.
Dodać orzechy i dobrze wymieszać.
Przy pomocy łyżki nakładać porcje mieszanki na tacę
wyłożoną pergaminem.
Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.
Maître Chocolatier LINDT Hans Mazenauer.
412460883.002.png 412460883.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin