Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym.rtf

(1 KB) Pobierz

Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym

70 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy)
1 czerwona papryka (25 dag)
1 cebula (15 dag)
2 łyżki gorczycy
6 łyżek musztardy
6 łyżek majonezu

 

Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać, zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w 2-3 cm paski. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć i ostudzić.

Do miski przełożyć śledzie, czerwoną paprykę i cebulę. Dodać gorczycę, musztardę i majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.

Smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin