Sałatka brokułowo-pieczarkowa.rtf

(1 KB) Pobierz

 

Sałatka brokułowo-pieczarkowa

 

 

 

1 brokuł
50 dag pieczarek
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

 

 

 

 

 

 

Brokuł opłukać i podzielić na różyczki. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu 10 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować pod przykryciem na średnim ogniu około 15 minut. Następnie odcedzić i ostudzić. Czosnek zmiażdżyć.

Do miski przełożyć brokuł, pieczarki i czosnek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin