Raffaello
Przepis pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji"
Trudność: łatwe
Składniki
•
2 i 1/2 szlanki słodkiego mleka
3 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
1 pełna szklanka cukru kryształu
30 dag masła
25 dag kokosu
4 paczki herbatników
1 szklanka adwokata lub spirytusu do smaku
Etapy przygotowania
1.
1 1/2 szkalnki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkanki mleka zagatować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budń.
2.
Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus.
3.
Na desce położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć 1 paczkę herbatnikow (10 dag), nalożyć masę i znów herbatniki - maja być 4 warstwy. Na wierzch wylożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.
Bosiney