Kotlety z indyka w migdałach.doc

(21 KB) Pobierz
Kotlety z indyka w migdałach

 

Kotlety z indyka w migdałach

 

 

Składniki

 

•  4 kotlety z indyka (po ok. 200 g)

  

•  sól

  

•  pieprz

  

•  2 łyżki mąki

  

•  2 jaja

  

•  8 łyżek migdałów w płatkach

  

•  2 szalotki

  

•  2 pomidory

  

•  400 g fasolki szparagowej

  

•  1 łyżka masła

  

•  cząber

  

•  100 ml bulionu instant

  

•  gałka muszkatułowa

  

•  1 łyżka margaryny

  

 

Etapy przygotowania

 

1.  Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem.Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozkłóconych jajach, następnie obtoczyć w płatkach migdałowych. Panierkę docisnąć.

    

2.  Szalotki oczyścić. Pomidory umyć. Szalotkę i pomidory pokroić w małą kostkę. Fasolkę oczyścić i umyć.

    

3.  Szalotkę poddusić na roztopionym maśle, dodać fasolkę i cząber, następnie wlać bulion, całość gotować ok. 8 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Fasolkę doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatułową.

    

4.  Kotlety smażyć na margarynie po 3 minuty z każdej strony. Pomidory dodać do fasolki, podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Kotlety podawać z warzywami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin