CYNAMONOWE CIASTECZKA.doc

(28 KB) Pobierz

CYNAMONOWE CIASTECZKA

 

 

SKŁADNIKI:

-       2 szkl. mąki

-       1/2 szkl. cukru

-       3/4 kostki masła

-       1 jajko

-       1/4 łyżeczki sody

-       2 łyżeczki cukru waniliowego.

 

DO OBTOCZENIA:

-       1/4 szkl. cukru

-       1 łyżeczka cynamonu

-       ok.30 połówek orzechów włoskich
 

 

Sypkie produkty mieszamy i siekamy z masłem.  Dodajemy rozmącone jajko i zagniatamy kruche ciasto. Z kawałków ciasta formujemy kulki, spłaszczamy widelcem, obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem. Dekorujemy połówkami orzechów. Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy w 180 stopni na złoty kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin