Deser łowicki.pdf

(67 KB) Pobierz
13587421 UNPDF
Deser łowicki
Składniki
Po jednym opakowaniu galaretki wiśniowej i agrestowej,
4 pomarańcze, szklanka śmietany kremówki, 5 dag
rodzynków, 4 łyżki soku malinowego, łyżka cukru
Sposób przyrządzania
Galaretki rozpuścić (każdą osobno) w nieco
mniejszej ilości wrzątku niż podano na
opakowaniu i pozostawić do zastygnięcia.
Dobrze zastygnięte pokroić w małą kostkę. Pomarańcze bardzo
dokładnie umyć, obrać ze skórki, zostawić kilka cząstek do
dekoracji, a resztę pokroić w kostkę. Ubić śmietanę z cukrem. Do
szklanych pucharków wkładać kolejno "kryształki" galaretki
zielonej, bitą śmietanę, kawałki pomarańczy, znów trochę bitej
śmietany, galaretkę czerwoną. Udekorować bitą śmietaną,
rodzynkami, cząstkami pomarańczy i polać sokiem.
 
13587421.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin