Tort serowo - bananowy.txt

(0 KB) Pobierz
SK�ADNIKI: 12 dag mas�a, 15 dag cukru, 2 cukiery waniliowe, 3 jajka, 20 dag m�ki, 20 dag czekoladowych groszk�w, 2 �y�eczki proszku do pieczenia, 3 �y�ki mleka, 3 �y�ki konfitury morelowej, 3 �y�eczki �elatyny, 2 banany, 50 dag twarogu, 50 dag krem�wki. SPOS�B WYKONANIA: Mas�o, 10 dag cukru i cukier waniliowy utrze� mikserem. Kolejno wbija� jajka. M�k� po��czy� z proszkiem do pieczenia. Dodawa� do masy na przemian z porcjami mleka, dok�adnie wymiesza�. Wrzuci� 10 dag groszk�w czekoladowych. Ciasto prze�o�y� do nat�uszczonej formy. Piec 25 minut w temperaturze 175 stopni, wystudzi�. �elatyn� rozpu�ci�. Banany obra�, zmiksowa� z cukrem waniliowym. Doda� twar�g i reszt� cukru, wymiesza� na g�adko. Nast�pnie po��czy� z �elatyn�. Wstawi� na 15 minut do lod�wki. �mietan� ubi�, prze�o�y� do t�ej�cej masy. Rozsmarowa� na wystudzonym cie�cie. Wstawi� na 4 godziny do lod�wki. Konfitur� podgrza�, posmarowa� boki tortu, posypa� reszt� dra�etek..
Zgłoś jeśli naruszono regulamin