Sernik.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki:
6 białek
6 żółtek
1 szkl. cukru pudru
1 cukier waniliowy
250 g miękkiego masła
0,9 kg trzykrotnie zmielone sera twarogowego
2 łyżki mški pszennej
2 łyżki mški ziemniaczanej
cukier puder do posypania


Białka ubić, odstawić. 
Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać utarte na puch masło, potem ser. 
Cišgle ubijajšc, powoli wsypywać wymieszanš mškę pszennš i ziemniaczanš. 
Na koniec masę delikatnie połšczyć z białkami. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
 Nie wyjmować ciasta od razu - wyłšczyć piekarnik, uchylić drzwiczki i studzić sernik 30 minut. Posypać cukrem pudrem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin