Ciasto orzechowe z petitkami
Składniki
Biszkopt:25 dkg migdałów mielonych25 dkg orzechów włoskich mielonych 10 jajek25 dkg cukruProszek do pieczeniaDodatkowo:Petitki ok. 10 paczekTrochę alkoholu2x budynie śmietankowe lub waniliowe
Biszkopt:Jaja ubić z cukrem. Do ubitej masy dodać mielone orzechy i migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia - wymieszać łyżką.Piec w temperaturze 180 s. C (ok. 10 - 15 minut - w zależności od pieca - jak normalny biszkopt)Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu.W osobnym naczyniu zmiksować pół kostki masła z margaryną. Dodawać stopniowo schłodzony budyń wziąż mieszając mikseremWlać krem na biszkopt i układać petitki namoczone w alkoholu. Polać czarną polewą.Przepis na standardową blachę z pieca.
skaja67