Ciasto orzechowe z petitkami.docx

(11 KB) Pobierz

Ciasto orzechowe z petitkami

 

Składniki

Biszkopt:
25 dkg migdałów mielonych
25 dkg orzechów włoskich mielonych
10 jajek
25 dkg cukru
Proszek do pieczenia


Dodatkowo:
Petitki ok. 10 paczek
Trochę alkoholu
2x budynie śmietankowe lub waniliowe

Biszkopt:
Jaja ubić z cukrem. Do ubitej masy dodać mielone orzechy i migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia - wymieszać łyżką.
Piec w temperaturze 180 s. C (ok. 10 - 15 minut - w zależności od pieca - jak normalny biszkopt)


Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu.
W osobnym naczyniu zmiksować pół kostki masła z margaryną. Dodawać stopniowo schłodzony budyń wziąż mieszając mikserem
Wlać krem na biszkopt i układać petitki namoczone w alkoholu.
Polać czarną polewą.



Przepis na standardową blachę z pieca.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin