Bigos wiejski - MojeGotowan....pdf

(90 KB) Pobierz
Bigos wiejski - MojeGotowan...
Bigos wiejski - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Obiady - Bigos wiejski http://www.mojegotowanie.pl/layout/set/print/przepisy/obiady/bigos_w...
Bigos wiejski
Dodane przez: REDA
Skþadniki
2 kg kapusty kiszonej
1/2 kg kapusty słodkiej
róŜne mięsa (wołowe, golonka, Ŝeberka, kości wędzone0
wędlina róŜna ( kiełbasa, boczek, szynka)
grzyby suszone garstka
śliwka kalifornijska
listki laurowe
ziele angielskie
owoce jałowca
koncentrat pomidorowy jak kto lubi
1 marchew
1 cebula
smalec do smaŜenia
Etapy przygotowania
Kapustę wypłukać jak jest za kwaśna, pokroić zalać gotującą wodą i gotować. W między czasie mięso
obsmaŜyć na rumiano na patelni i dodać do kapusty, dodać namoczone wcześniej grzyby i śliwki i gotować na
małym ogniu. Po 2 godzinach pokroić wędlinę i cebulę w kostkę i obsmaŜyć na patelni, dodać do bigosu. Na
koniec dodać marchew startą na grubej tarce i kapustę słodką pokrojoną i przelaną wrzątkiem. Oczywiście
odcedzić wcześniej. Wszystko razem jeszcze gotować około 1 godziny. Wyjąć kości i zostawić do następnego
dnia. Znów podgotować około godziny i bigos gotowy.
Czas przygotowania: 2 dni
Copyright © 2009
1 of 1
2009-11-27 10:32
190290399.001.png 190290399.002.png 190290399.003.png 190290399.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin