Bogracz.doc

(21 KB) Pobierz
„Bogacz”

 

 

„Bogacz”

 

 

2 kg mięsa

0,5 kg cebuli

1 kostka smalcu

ok 0,5 kg ziemniaków

1 przecier pomidorowy

2 duże ząbki czosnku

sół, pieprz ,słodka i ostra papryka

 

mieso pokroić w niedużą kostkę.Cebulę usmażyć na szklisto. ,Po chwili dodać mięso i razem dusić godzinę (uwazając by się nie przypaliło).Mięso posypać vegetą,,przelać do większego garnka i zalać wodą , gotować aż mięso będzie miękkie Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy..Ziemniaki pokroić w małą kostkę ,ugotować,wlać do zupy.  Zrobić małe kluseczki i ugotowane wrzucić do gotowej potrawy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

                           

             

                           

             

             

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin