Fishburger.docx

(11 KB) Pobierz

Fishburger

 

1 dowolny filet z ryby (ok. 25 dag)
sól
pieprz
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
olej słonecznikowy
ok. 10 dag żółtego sera
1 pomidor
2 duże bułki

Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju.

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę.

Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć.

Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.

Smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin