Quiche z wędzoną rybą.doc

(27 KB) Pobierz
Quiche z wędzoną rybą

Quiche z wędzoną rybą

Drukuj

E-mail

 

Nadesłał MiGd@l   

Przygotowanie:20 minut
Pieczenie: 30 minut
Dla 4 osób (porcja 545 kalorii)

Składniki:
750g brokułów
– 250g mąki
– żółtko
– sól
– 3 łyżki masła
– 250g wędzonej ryby
– 2 jajka
– 100g gęstej śmietany
– tłuszcz do formy
– ½ łyżeczki suszonej bazylii

Wykonanie:
-umyte brokuły podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek, gotować przez 7 minut, odcedzić i ostudzić
-mąkę wysypać na stolnicę, dodać żółtko, masło, szczyptę soli i 2-4 łyżki wody, zagnieść ciasto
-okrągłą formę o średnicy 30cm wysmarować tłuszczem, przełożyć ciasto, wylepić nim dno i boki formy
-rybę pokroić w kostkę, wyłożyć na ciasto, przykryć brokułami -jajka rozmącić ze śmietaną, szczyptą soli i bazylią, polać kisz. Piec 30 minut w temp. 200-220C

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin