Ryba z rusztu.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
34420163 UNPDF
Ryba z rusztu
Składniki
60 dag filetów z dorsza lub karmazyna, łyżki oliwy lub oleju, łyżka
soku z cytryny, sproszkowana papryka, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Z umytych i osączonych filetów zdjąć skórę. Rybę pokroić na spore kawałki. Oprószyć je
solą, pieprzem i skropić łyżką oliwy wymieszaną z sokiem cytrynowym, odstawić na
godzinę, od czasu do czasu obrócić. Następnie kawałki osączyć, posypać papryką i piec
na rozgrzanym ruszcie posmarowanym oliwą po 5 min z każdej strony, skrapiając oliwą.
Podawać z surówką.
Plik z chomika:
Waldukx
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Zapiekanka z ryb i warzyw.pdf
(58 KB)
Wykwintna przystawka z łososia i awokado.pdf
(49 KB)
Węgorz w cieście.pdf
(58 KB)
Tymbaliki z białej ryby.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
przepisy-Film
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin