Śledź marynowany z kaparami.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
34420207 UNPDF
Śledź marynowany z kaparami
Składniki
4 dorodne solone śledzie 1-2 łyżki oliwy cebula pęczek natki.
Marynata: 3/4 szklanki białego wina 3 łyżki octu winnego
estragonowego łyżka kaparów pietruszka liść laurowy dwie
łyżeczki cukru 2-3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli
Sposób przyrządzania
Śledzie wymoczyć, usunąć ości, podzielić na połowy (wzdłuż
grzbietu). Składniki marynaty zagotować i ostudzić. W litrowym
słoju ułożyć śledzie, przekładając je plasterkami cebuli, kaparami i drobno posiekaną
natką. Zalać marynatą, wlać oliwę. Słoik zakręcić i odstawić na 3 dni w chłodne miejsce.
Podawać z razowym chlebem lub ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Plik z chomika:
Waldukx
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Zapiekanka z ryb i warzyw.pdf
(58 KB)
Wykwintna przystawka z łososia i awokado.pdf
(49 KB)
Węgorz w cieście.pdf
(58 KB)
Tymbaliki z białej ryby.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
przepisy-Film
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin