Zupa chińska z kurczakiem i pędami bambusa.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
4243999 UNPDF
Zupa chińska z kurczakiem i pędami bambusa
Składniki Przepis
2 piersi z kurczaka
garść pędów bambusa z puszki
kilka grzybów poku albo mun
kilka pieczarek
duża marchewka
jajko
sos sojowy
sól, pieprz
makaron sojowy (2-3 garście)
Piersi z kurczaka pokroić w niedużą kostkę albo
paseczki i podsmażyc na oleju. Podgotować w
wodzie (przez około 20 minut) grzyby chińskie. Do
około litra wywaru z kostki wrzucić pokrojoną w
paseczki marchew, kiedy zmięknie dodać kurczaka,
paseczki grzybów chińskich, podsmażone na oleju
kawałeczki pieczarek, pędy bambusa i przyprawy.
Wlać kilka łyżek sosu sojowego.
Pod koniec gotowania wrzucić do zupki połamany
makaron sojowy i pogotowac go kilka minut aż stanie
się miękki i przezroczysty.
Zupę zagęścić rozbełtanym jajkiem.
Rady:
Ja dorzucam jeszcze garstkę czerwonej fasolki z
puszki, a całą zupę robię dosyć pikantną. Jeśli ktoś
nie lubi farfocelków, to niech nie dorzuca jajka (ja
uwielbiam)! Nie przepadam za to w tej wersji za
porem, który wyeliminowałam z przepisu, choć
pierwotnie tam siedział pokrojony w krążki.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Błyskawiczna zupa chińska z kurczakiem Skutecznie.Tv.mp4
(22473 KB)
Chińska zupa z makaronem i warzywami – Przepisy Kuchni Lidla.mp4
(48388 KB)
Chińska zupa jarzynowa.doc
(25 KB)
Zupa chińska z lanym jajkiem.doc
(39 KB)
zupa chińska.doc
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHŁODNIKI
CYGAŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin