Sk�adniki: 400 g m�ki 1 jajko 1 ��tko 125 ml wody 3 drobno posiekane cebule 2 �y�ki mas�a 3 �y�eczki cukru 800 g bia�ej kapusty 125 ml bulionu warzywnego 1 puszka pomidor�w pokrojonych w kostk� 1 �y�ka s�odkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej s�l pieprz Wykonanie: Z m�ki, jajka, ��tka i wody zagnie�� elastyczne ciasto. Odstawi� w ch�odne miejsce na ok. 1 godzin�. Po tym czasie rozwa�kowa� cienko ciasto i pokroi� na ma�e prostok�ty. Makaron gotowa� we wrz�cej, osolonej wodzie oko�o 5 minut, odcedzi�. W du�ym garnku rozgrza� mas�o, podsma�y� na nim cebul�, dodaj�c pod koniec cukier. Doda� poszatkowan� kapust� i podsma�y�. Doprawi� sol� i pieprzem, wla� bulion i gotowa� oko�o 10 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Doda� pomidory oraz s�odk� papryk� i gotowa� kolejne 10 minut.
afabi