Łazanki z kapustą.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:
400 g m�ki
1 jajko
1 ��tko
125 ml wody
3 drobno posiekane cebule
2 �y�ki mas�a
3 �y�eczki cukru
800 g bia�ej kapusty
125 ml bulionu warzywnego
1 puszka pomidor�w pokrojonych w kostk�
1 �y�ka s�odkiej papryki mielonej
szczypta ostrej papryki mielonej 
s�l
pieprz

Wykonanie:

Z m�ki, jajka, ��tka i wody zagnie�� elastyczne ciasto. Odstawi� w ch�odne miejsce na ok. 1 godzin�. 
Po tym czasie rozwa�kowa� cienko ciasto i pokroi� na ma�e prostok�ty. Makaron gotowa� we wrz�cej, osolonej wodzie oko�o 5 minut, odcedzi�.

W du�ym garnku rozgrza� mas�o, podsma�y� na nim cebul�, dodaj�c pod koniec cukier. 
Doda� poszatkowan� kapust� i podsma�y�. Doprawi� sol� i pieprzem, wla� bulion i gotowa� oko�o 10 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. 
Doda� pomidory oraz s�odk� papryk� i gotowa� kolejne 10 minut.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin