Pieczarki farszem nadziewane
Składniki
10 dużych pieczarek1 cebulamasło ( tyle, by podsmażyć cebulę)2 jajka
do panierowaniabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasólpieprz
WYKONANIE:1. Cebulę
drobno pokroić i zeszklić na maśle.2. Pieczarki umyć. Oddzielić nóżki od kapeluszy. Nóżki zetrzeć na tarce o grubych
oczkach, a następnie dodać do podsmażonej juz cebulki. Wymieszać, doprawić i chwile dusić na wolnym ogniu, aby odparowała woda wydzielająca się z pieczarek.3. Gotowe nadzienie nałożyć w kapelusze pieczarek. Spód kapeluszy obtoczyć w jajku i bułce tartej, po czym je smażymy w większej ilości oleju.Przepis ten świetnie sprawdza się jako przystawka. Pieczarki należy podawać z chlebem. Pozdrawiam i życzę smacznego!!!
tatanka.com