Pieczarki farszem nadziewane.doc

(12 KB) Pobierz

Pieczarki farszem nadziewane

 

Składniki


10 dużych pieczarek
1 cebula
masło ( tyle, by podsmażyć cebulę)
2 jajka

do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sól
pieprz

WYKONANIE:

1. Cebulę

drobno pokroić i zeszklić na maśle.

2. Pieczarki umyć. Oddzielić nóżki od kapeluszy. Nóżki zetrzeć na  tarce o grubych

oczkach, a następnie dodać do podsmażonej juz cebulki. Wymieszać, doprawić i chwile dusić na wolnym ogniu, aby odparowała woda wydzielająca się z pieczarek.

3. Gotowe nadzienie nałożyć w kapelusze pieczarek. Spód kapeluszy obtoczyć w jajku i bułce tartej, po czym je smażymy w większej ilości oleju.



Przepis ten świetnie sprawdza się jako przystawka. Pieczarki należy podawać z chlebem. Pozdrawiam i życzę smacznego!!!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin