Bananowiec
• 4 dojrzałe banany• 1 Kasia 250 gram• ½ szklanki cukru pudru• 2½ galaretki pomarańczowej lub cytrynowej• 2 galaretki z czarnej porzeczki+ 1 galaretka dowolna• 1 paczka biszkoptów około 200g• ½ szklanki cukru pudru
1 galaretkę, rozpuścić w 1½ szklanki wrzącej wody, lekko przestudzić,Namoczyć biszkopty, wyłożyć tortownicę, lub naczynie, w którym będziemy robić bananowca, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygną.Margarynę Kasię, utrzeć mikserem z ½szklanki cukru pudru ,na puszystą masę,(Kasia i banany, muszą mieć temperaturę pokojową)dodać obrane i rozgniecione banany, ucierać dalej mikserem(dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania)Na końcu, dodać 2½ tężejącej galaretki rozpuszczonej w 2 szklankach wrzącej wody.Wylać masę bananową na biszkopty, wstawić na chwilę do lodówki ażzastygnie, udekorować wierzch bananem, zalać 2 galaretkami dowolnymi, wstawić do lodówki.Ponieważ, uwielbiam czarną porzeczkę:) i lubię eksperymentować, zalałam wierzch, galaretkami z czarnej porzeczki.Bananowiec wyszedł wyśmienity.Polecam, bo jest przepyszny.Smacznego.
sylwiadz12