Bananowiec.doc

(459 KB) Pobierz
Bananowiec

Bananowiec

 

• 4 dojrzałe banany
• 1 Kasia 250 gram
• ½ szklanki cukru pudru
• 2½ galaretki pomarańczowej lub cytrynowej
• 2 galaretki z czarnej porzeczki+ 1 galaretka dowolna
• 1 paczka biszkoptów około 200g
• ½ szklanki cukru pudru

1 galaretkę, rozpuścić w 1½ szklanki wrzącej wody, lekko przestudzić,
Namoczyć biszkopty, wyłożyć tortownicę, lub naczynie, w którym będziemy robić bananowca, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygną.
Margarynę Kasię, utrzeć mikserem z ½szklanki cukru pudru ,na puszystą masę,(Kasia i banany, muszą mieć temperaturę pokojową)
dodać obrane i rozgniecione banany, ucierać dalej mikserem(dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania)
Na końcu, dodać 2½ tężejącej galaretki rozpuszczonej w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylać masę bananową na biszkopty, wstawić na chwilę do lodówki aż
zastygnie, udekorować wierzch bananem, zalać 2 galaretkami dowolnymi, wstawić do lodówki.
Ponieważ, uwielbiam czarną porzeczkę:) i lubię eksperymentować, zalałam wierzch, galaretkami z czarnej porzeczki.
Bananowiec wyszedł wyśmienity.
Polecam, bo jest przepyszny.
Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin