Ptasie mleczko 6.txt

(0 KB) Pobierz
3 różnego koloru galaretki
2 łyzki żelatyny
1/2 litra smietany 18%
1/2 szkl. cukru pudru
1 szkl. mleka

Galaretki rozpuscić każda osobno w połowie wody /w 1 szklance/ Jak zastygnš pokroić je w kostke i zmieszać /ja drapię widelcem w różne strony zamiast kroić/. Przygotować żelatynę i połšczyć z goršcym mlekiem. Całoć doprowadzić do wrzenia, dodać cukier puder i ostudzic /nie dopucić do gestnienia, ma być letnie/. Połšczyć mleko ze mietanš, wrzucić galaretki i wymieszać /robić to szybko, bo zaczyna gestnieć/. Całoć wylać do tortownicy i wygładzić. Na wierzch można dać galaretkę innego koloru jak te w rodku /też rozpuszczona w 1 szkl. wody/
Zgłoś jeśli naruszono regulamin