Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami.doc

(1822 KB) Pobierz
Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami

4

 

Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami

Składniki:
- dwie piersi z kurczaka (przyprawy wedle uznania – tak jak do Waszych ulubionych kotletów)
- pieczarki uduszone z cebulą przyprawione solą i pieprzem (około 400 g surowych pieczarek, dwie cebule)
- starty ser żółty (około 100 g).
- do panierowania: jajko, bułka tarta

Ostrym nożem wycinamy w piersi “kieszonkę” na farsz:

Pieczarki uduszone z cebulą przyprawione solą i pieprzem oraz wystudzone pieczarki mieszamy z tartym serem:

Nadziewamy kieszonki nadzieniem z sera i pieczarek:

Panierujemy nadziane “kieszonki”:

Smażymy na patelni z obu stron:

Gotowa potrawa:

Idealna do gotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty:

 

http://fotoprzepis.pl

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin