Schab grillowany.doc

(1576 KB) Pobierz
Schab grillowany

3

 

Schab grillowany

Składniki:
- nieduży kawałek schabu
- sól (najlepiej peklowa), pieprz, ostra papryka, rozmaryn, olej

 

Mięso posypujemy solą peklową, pieprzem, ostrą papryką, rozmarynem i pozostawiamy na noc do zamarynowania.

Zapeklowane mięso na drugi dzień układamy na rozgrzanej patelni grillowej:

Obsmażamy regularnie obracając na drugą stronę:

Kontynuujemy smażenie uważając żeby nie  przypalić i nie wysuszyć mięsa:

Można użyć głębokiej przykrywki od garnka aby przykryć mięso raz po raz aby się poddusiło:

Tak przygotowane mięso jest kruche, soczyste i delikatne:

 

 

Można je podawać np. z zapiekanymi brokułami:

 

 

http://fotoprzepis.pl

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin