Indyjszczyzna z patelni.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
39755828 UNPDF
Indyjszczyzna z patelni
Składniki Przepis
mrożona mieszanka indyjska
(skład: marchew, kapusta biała,
fasolka szparagowa, grzyby
chińskie, papryka, cebula)
dwie piersi z kurczaka
szklanka rosołu instant (wołowy,
drobiowy, wszystko jedno)
2 łyżki sosu sojowego
sól, papryka ostra, curry
półtorej łyżeczki mąki
ziemniaczanej
mała łyżeczka koncentratu
pomidorowego
olej
Piersi z kurczaka pokroic
w kostkę i podsmażyć na
oleju, soląc i posypując
papryką na sam koniec.
Mięsko wyjąć na talerz, a
na pozostały sos wrzucić
mieszankę warzywną,
dolewając jeszcze łyzkę
oleju. Dusić pod
przykryciem około kwadransa, następnie dołożyć
usmażone kawałki kurczaka, zalać wszystko
rosołkiem z mąką ziemniaczaną (najprościej chyba
rozmieszać mąkę z zimną wodą, chlupnąć na
patelnię i wrzucić tam pół kostki rosołowej, bo mąka
w gorącym rosole może sie zbic w grudki). Doprawic
sosem sojowym, solą, papryką, curry i odrobiną
koncentratu pomidorowego i podusić jeszcze chwilę.
Gęstość sosu można z łatwością kontrolować, jeśli
wolicie rzadszy - dolejcie trochę wody.
Podawać z ryżem.
Plik z chomika:
kwiatek_1998
Inne pliki z tego folderu:
Ciasto na pizzę.pdf
(69 KB)
Słone paluchy francuskie.pdf
(41 KB)
Tarta z porami.pdf
(50 KB)
Ryż po meksykańsku.pdf
(43 KB)
Quiche z pomidorami i bazylią.pdf
(34 KB)
Inne foldery tego chomika:
01- PRZEPISY NA SŁODKOŚCI
02 - PYSZNOŚCI BEZ PIECZENIA
Alkohole
Ciasta
Dekoracja- coś dobrego
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin