Pstrąg z boczkiem i cytryną.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
39756091 UNPDF
Pstrąg z boczkiem i cytryną
Składniki Przepis
2 pstrągi
4-6 plastrów wędzonego boczku
8 cienkich plasterków cytryny
świeży koperek
sól, pieprz
oliwa lub olej
Pstrągi oczyścić,
zostawiając głowy.
Posmarować wewnątrz
oliwą, a następnie
oprószyć solą i pieprzem,
również na wierzchu.
Każdego pstrąga owinąć
plastrami boczku, obłożyć
plasterkami cytryny, posypać grubo krojonym
koperkiem i włożyć w specjalną drucianą siatkę do
grilowania, dzięki której nie rozpadnie się podczas
pieczenia.
Odradzam próby pieczenia pstrąga na tackach do
grilla, ponieważ skóra naszej rybki prawie na pewno
przyklei się do nich, a pstrąg rozleci się na kawałki.
Jeżeli nie macie siatek do ryb, możecie próbować
upiec pstrągi owinięte w podziurawioną folię, ale
efekt będzie już nie ten.
Tak upieczona ryba świetnie smakuje sama albo z
ziemniaczkami i surówką. Szczerze polecam.
Plik z chomika:
kwiatek_1998
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po grecku.pdf
(33 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Pstrąg z kombiwaru.pdf
(32 KB)
Pasta z tuńczyka.pdf
(30 KB)
Pstrąg z boczkiem i cytryną.pdf
(41 KB)
Inne foldery tego chomika:
01- PRZEPISY NA SŁODKOŚCI
02 - PYSZNOŚCI BEZ PIECZENIA
Alkohole
Ciasta
Dekoracja- coś dobrego
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin