Cielęcina z pieczarkami.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
70612938 UNPDF
Cielęcina z pieczarkami
3/4 kg cielęciny bez kości
20 dag pieczarek
20 dag kurczaka - duszonego lub pieczonego
2 łyżki ketchupu
szklanka bulionu
2 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.
Kurczka zemleć.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju.
Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić.
Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz.
Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.
Piec 40 minut w temperaturze 180ºC.
Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie.
Mięso pokroić w grube plastry.
Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem.
Wstawić do lodówki na 3 - 4 godziny.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin