Grzyby w pomidorach.rtf

(258 KB) Pobierz

Grzyby w pomidorach

             

bardzo łatwe

Składniki              Przepis

 

Druslak grzybow

poł kg cebuli

słoiczek koncentratu pomidorowego

5łyzek octu

4łyzki cukru

sól,pieprz do smaku              Grzybki czyscimy kroimy w kostke(taka wieksza),gotujemy w osolonej wodzie.

cedzimy na druslaku.

cebule kroimy w kosteczke i szklimy na oleju,dodajemy koncentrat,ocet,cukier

Dodajemy do tego grzybki dosalamy i dopieprzamy do smaku,chwile jeszcze smazymy az skladniki sie połacza

Mozna dodac troszke wiecej octu-to według uznania.

 

Grzybki wkładamy do słoikow i pasteryzujemy 20minut

Bardzo dobre na zimno a jeszcze smaczniejsze na ciepło

moze rowniez byc baza na wierzch pizzy

   Smacznego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin