Gruszki w polewie czekoladowej ll.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
58402281 UNPDF
Gruszki w polewie czekoladowej
Składniki
5 gruszek, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, skórka otarta z jednej
cytryny. Polewa: tabliczka czekolady, 4 łyżki mleka
Sposób przyrządzania
Gruszki obrać ze skórki (nie odcinać ogonków), a następnie od strony czubka wydrążyć
gniazda nasienne (w sklepach ze sprzętem kuchennym można kupić specjalny przyrząd
do wydrążania). Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z
cytryny (wyszorowaną i sparzoną). Ugotować gruszki w syropie, tak aby były miękkie, ale
jędrne. Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry na talerzyku i ostudzić.
Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z
gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną czekoladą oblać
gruszki i odstawić do zastygnięcia.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin