Fasolka szparagowa na kwaśno.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
36428894 UNPDF
Fasolka szparagowa na kwaśno
Składniki
80 dag fasolki szparagowej, 2 łyżki oleju, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki
posiekanych kiełków słonecznika, 2 łyżki octu winnego, cukier,
sól
Sposób przyrządzania
Fasolkę umyć, obciąć końce, pokroić na czterocentymetrowe kawałki i ugotować w
osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. Gdy będzie miękka (ale nie za miękka),
osączyć i ostudzić. Z oleju, octu i przeciśniętego przez praskę czosnku przyrządzić sos.
Polać nim zimną fasolkę, dodać kiełki i wymieszać. Podawać zamiast surówki do dań
mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie na kolację. (1 porcja - 80 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin