Sałatka z fasolki i papryki.pdf

(46 KB) Pobierz
36431689 UNPDF
Sałatka z fasolki i papryki
Składniki
50 dag zielonej fasolki szparagowej, 2 średnie pory, 2 strąki żółtej
papryki, 10 dag pomidorów koktajlowych, po 2 łyżki posiekanego
szczypiorku i natki pietruszki, olej, sok z cytryny, przyprawy
Sposób przyrządzania
Fasolkę oczyścić, wypłukać i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 10 minut,
odcedzić, wystudzić i pokroić ukośnie na 3-centymetrowe kawałki. Pory dokładnie umyć,
pokroić na półkrążki, a paprykę w paseczki. Wszystkie jarzyny wymieszać w dużej
misce. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawami i zieleniną. Zalać sałatkę
sosem, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem ozdobić przekrojonymi na pół
pomidorkami.
 
36431689.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin