Z kalafiora.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
94519015 UNPDF
Z kalafiora
Składniki
Mały kalafior, 8-10 czarnych oliwek, strąk papryki pomidorowej, mała puszka zielonej
fasolki szparagowej, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki oliwy
(może być olej słonecznikowy), pół łyżeczki gałki muszkatołowej, płaska łyżeczka cukru,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kalafior podzielić na małe różyczki, opłukać, osączyć, gotować 5-8 min z dodatkiem soli,
cukru i kilku kropli octu. Osączyć na sicie. Przełożyć na talerz, skropić octem i
pozostawić do ostygnięcia. Fasolkę osączyć, oliwki pokroić na połówki, a oczyszczoną z
nasion paprykę - w paseczki. Składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, obficie
posypać koperkiem.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin