Z kalafiora.pdf

(28 KB) Pobierz
94519015 UNPDF
Z kalafiora
Składniki
Mały kalafior, 8-10 czarnych oliwek, strąk papryki pomidorowej, mała puszka zielonej
fasolki szparagowej, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki oliwy
(może być olej słonecznikowy), pół łyżeczki gałki muszkatołowej, płaska łyżeczka cukru,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kalafior podzielić na małe różyczki, opłukać, osączyć, gotować 5-8 min z dodatkiem soli,
cukru i kilku kropli octu. Osączyć na sicie. Przełożyć na talerz, skropić octem i
pozostawić do ostygnięcia. Fasolkę osączyć, oliwki pokroić na połówki, a oczyszczoną z
nasion paprykę - w paseczki. Składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, obficie
posypać koperkiem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin