Z ogórków i jaj.pdf

(43 KB) Pobierz
94519020 UNPDF
Z ogórków i jaj
Składniki
2-3 świeże ogórki, 5-6 jaj ugotowanych na twardo, duże jabłko,
cebula, 3 łyżki posiekanego koperku, 3/4 szklanki śmietany, sok z
cytryny lub łyżka octu winnego, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ogórki i jabłko obrać. Ogórki pokroić w słupki, jabłko - w kostkę (w trakcie krojenia
skropić jabłko sokiem z cytryny, aby nie ściemniało). Jaja pokroić w kostkę, cebulę - w
piórka lub kostkę, posolić. Wymieszać wszystkie składniki, zalać śmietaną. Przyprawić
do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub octem i wymieszać. Posypać koperkiem.
 
94519020.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin