Świnka w tropikach.doc

(540 KB) Pobierz
„Świnka” w tropikach

Świnka” w tropikach

 

Składniki:

·         2 schabowe

·         1 jajko

·         bułka tarta

·         1 połówka brzoskwini z syropu pokrojona w kostkę

·         1 obrane kiwi pokrojone w plasterki

·         2 plastry ananasa z syropu

·         2 plastry obranej ze skórki pomarańczy

·         ½ szklanki syropu od brzoskwiń

·         l

·         pieprz mielony

·         curry

·         1 łyżka masła

·         olej

 

 

 

Przepis:

Kotlety stłuc tłuczkiem do mięsa.
Osolić, popieprzyć.
Panierować w jajku i bułce.
Usmażyć na oleju z dodatkiem masła.
Przełożyć do garnuszka.
Podlać syropem z brzoskwiń, skropić maggi.
Dusić na małym gazie 10 minut (uwaga – bo ma tendencje do przywierania).

Rozgrzać na patelni łyżkę oleju. Ananas oprószyć curry i pieprzem - podsmażyć z obu stron.
Dołożyć pokrojoną brzoskwinię i dusić mieszając jeszcze 3 minuty.

Podawać z ryżem kładąc na kotlecie plaster ananasa, połowę porcji brzoskwini.
Obok dodatkowo położyć pokrojone kiwi i plastry pomarańczy.
Posypać dodatkowo po wierzchu grubo mielonym czarnym pieprzem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin