KOTLETY MIELONE Z DROBIU.doc

(387 KB) Pobierz
KOTLETY MIELONE Z DROBIU

KOTLETY MIELONE Z DROBIU

składniki

·         czerstwa bułka - 1 szt

·         jajko - 1 szt

·         masło - 1 łyżka

·         mięso z kurczaka - 1/2 kg

·         natka pietruszki - 1 według uznania

·         tarta bułka - 3 łyżki

 

           

Sposób przygotowania

1.     Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso podzielić na kawałki, zemleć. Na końcu zemleć bułkę. Natkę pietruszki posiekać. Do mięsa z bułką dodać natkę, żółtko, sól, pieprz, wymieszać. Białko delikatnie posolić, a następnie ubić. Pianę dodać do mięsa. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować niewielkie kotleciki, lekko spłaszczać. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin