Lekkie risotto.doc

(123 KB) Pobierz
Lekkie risotto

Lekkie risotto

składniki

·         2 piersi z kurczaka

·         150 g brązowego ryżu

·         200 g szparagowej fasolki

·         mieszanka warzyw

·         3 łyżki przyprawy curry

·         pół kosteczki bulionu warzywnego

Sposób przygotowania

1.      Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczkę.

2.      wrzucić je na rozgrzaną patelnie, podsmażyć (ok.10minut), mieszać żeby się nie przypaliły, można podlać kilka łyżkami wody.

3.      na patelnię wsypać ryż. Podsmażać go razem z piersiami 5 minut.

4.      w 100ml wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego, wymieszać i wlać na patelnię.

5.      po 10 minutach dodać warzywa. Dusić kilka minut.

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin