Sałatka ziemniaczana mazowiecka .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: - 1, 5 kg ziemniaków - 2- 4 ogórki konserwowe (15 dag) - 1 ogórek świeży (25 dag) - 2 kwaskowe jabłka (40 dag) - 1 cebula (15 dag) - 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku lub 1 łyżka posiekanej natki pietruszki. SOS: 30 dag majonezu - 3/4 szklanki śmietany 18-procentowej - 2 łyżki octu winnego - 2 zmiażdżone ząbki czosnku - 1 łyżeczka cukru - sól WYKONANIE: Ziemniaki ugotować w łupinach, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki, jabłka oraz cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Sałatkę polać sosem i posypać tymiankiem lub natką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin