Kotlety baranie po podlasku .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 0,5 kg baraniny z łopatki * 3 dag słoniny * śledź solony * 2 cebule * sól, pieprz * 4 dag tartej bułki * 2 jaja * szklanka bulionu * szklanka białego wina * włoszczyzna (bez kapusty) SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Baraninę dobrze wyżyłować, posiekać, dodając świeżą słoninę. Z wymoczonego śledzia usunąć ości, posiekać razem z mięsem, dodać pieprz, drobno posiekaną cebulę, szczyptę soli. Masę wymieszać dokładnie z jajami, dodać tartą bułkę. Zrobić małe kotlety i włożyć do rondla, zalać szklanką rosołu i szklanką białego wina, dusić razem. Dodać pokrajaną drobno włoszczyznę i dusić pod przykryciem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin