Rolada wiosenna .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • jajka - 6 szt • mleko - 1 szklanka • mąka - 2 szklanki • olej - 1 łyżka • sól i pieprz do smaku • szczypiorek,koperek po pęczku śmietana - 2-3 łyżki • margaryna i bułka tarta po 1 łyżce WYKONANIE: 1. Smażymy naleśniki. Ciasto naleśnikowe:2 szkl.mąki + 1 szkl. mleka + 1 jajko + odrobina soli + 1 łyżka oleju 2. Robimy farsz wiosenny: 5 jajek gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramu je i siekamy dodając margarynę, a nastepnie pokrojony szczypiorek i koperek. Wszystko wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. 3. Cztery smażone naleśniki ułożyć tak, aby utworzyć kwadrat. Nałożyć farsz, rozsmarować i zwinąć w rulon. Wszystkie utworzone rulony ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Na wierzch rolad położyć kilka wiórków masła i zapiec w gorącym piekarniku. 4. Upieczoną podawć ukośnie pokrojone ze szpinakiem, sałatą, fasolką szparagową lub sosem majonezowym.

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin