Wiosenny krem .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • kasza gryczana • kasza jaglana • kasza kukurydziana • olej • sos sojowy WYKONANIE: 1. Zmielić w młynku do zboża np. kaszę gryczaną, pęczak, jaglaną, owies, dodać nieco kaszy kukurydzianej, pół szklanki tej mieszanki prażyć przez chwilę dodając pod koniec nieco oleju. 2. Lekko ostudzić i dodać 1,5 szklanki wody. Przyprawić sosem sojowym. Gotować I5minut. Można przygotować dzień wcześniej. 3. Gotować wówczas 5 minut i na nic zwinąć w koc.Do tak przygotowanego kremu dodać 0,5 szklanki drobniutko pokrojonych ziół: pokrzywy, mniszka, krwawnika oraz szczypioru, zielonej pietruszki, rzeżuchy. 4. Doskonałe do smarowania chleba.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin