Papryka faszerowana grzybami .doc

(1 KB) Pobierz

Przygotowanie: 50 min

 

Oczekiwanie: 50 min

 

Kaloryczność: 40 kcal/porcja

 

Trudność: łatwe

 

 

Składniki na 2 porcje

 

 

                           

                            4 czerwone papryki, 25 dag pieczarek, cebula, ząbek czosnku, łyżka natki pietruszki, pomidor, 4 łyżki grzybowej ramy, 3 łyżki margaryny Ramy Classic, szklanka bulionu, bazylia, pieprz, sól, jajko

                           

 

                           

 

                           

 

                           

 

                           

              Paprykę oczyścić, posolić i dusić na 2 łyżkach margaryny.Pieczarki, cebulę i czosnek posiekać, przyrumienić na margarynie.

                                                       

              Dodać natkę, jajko, pieprz i sól. Farszem napełnić paprykę. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną. Zalać bulionem. Dusić 25 min w piekarniku (190 stopni C). Na papryce położyć

                                                       

              Plaster pomidora, łyżkę RamyBonjour, posypać bazylią. Zapiekać 15 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin