Przygotowanie: 50 min
Oczekiwanie: 50 min
Kaloryczność: 40 kcal/porcja
Trudność: łatwe
Składniki na 2 porcje
• 4 czerwone papryki, 25 dag pieczarek, cebula, ząbek czosnku, łyżka natki pietruszki, pomidor, 4 łyżki grzybowej ramy, 3 łyżki margaryny Ramy Classic, szklanka bulionu, bazylia, pieprz, sól, jajko
Paprykę oczyścić, posolić i dusić na 2 łyżkach margaryny.Pieczarki, cebulę i czosnek posiekać, przyrumienić na margarynie.
Dodać natkę, jajko, pieprz i sól. Farszem napełnić paprykę. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną. Zalać bulionem. Dusić 25 min w piekarniku (190 stopni C). Na papryce położyć
Plaster pomidora, łyżkę RamyBonjour, posypać bazylią. Zapiekać 15 min.
zadok