puszek
Składniki
biszkopt jasny:-4 jajka-3/4 szkl.mąki-3/4 szkl cukru -płaska łyżeczka proszku do pieczeniamasa migdałowa:-15 dag cukru-3 łyżki słodkiego mleka-2 łyżki płynnego miodu-15 dag masła-30 dag płatków migdałowychbita śmietana:-1/2 l śmietany kremówki-cukier puder do smaku-3 łyżeczki żelatynybita śmietana 2:-1/2 l smietany kremówki-cukier puder do smaku-3 łyżeczki żelatyny-kakao do koloru (ja dodałam 2 łyżeczki)dodatkowo:-puszka mleka skondensowanego ?(gotowanego 2.5 godz)-paczka
okrągłych biszkoptów-starta czekolada do posypania wierzchu ciasta
Upiec biszkopt w prostokatnej foremce .Masa
migdałowa:cukier,miód,masło i mleko wymięszać i podgrzać .Kiedy wszystkie składniki się połącza ze soba dodac płatki migdałowe,wymięszac i ponownie podgrzać na małym ogniu.bita śmietana:śmietane ubić z dodatkiem cukru .Następnie dodac żelatyne rozpuszczona w 1/4 szkl. wody.bita śmietana 2 :przygotowac jak smietanę zwykłą z dodatkiem jednego składnika jakim jest kakao.Przełożenie ciasta:biszkoptmleko skondensowanemasa migdałowa śmietanabiszkopty smietana 2 starta czekolada
guldek2