Wytrawna tarta dyniowa z niebieskim serem.txt

(0 KB) Pobierz
ciasto francuskie
250 ml puree z dyni
80 g pora
120 g sera typu roquefort
2 du�e jajka
3 �y�ki g�stej �mietany (creme fraiche)
oliwa z oliwek
s�l, pieprz
papryczka z Espelette

Pora umy� i pokroi� w cienkie plasterki, udusi� go w odrobinie oliwy z oliwek (kilka minut). Ser pokroi� na ma�e kawa�ki, doda� dyni�, pora, rozbe�tane jajka i �mietan�, doprawi� do smaku i dobrze wszystko wymiesza�. Foremke natlu�ci� lub wy�o�y� papierem, prze�o�y� do niej ciasto i ponak�uwa� je widelcem w kilku miejscach. Nast�pnie wla� przygotowane nadzienie i piec ok. 35 min w nagrzanym do 180� piekarniku.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin