Paprykowy indyk
Składniki:
· 500 g filetu z indyka
· 2 średnie cebule
· 2 łyżki masła
· 2 łyżki koncentratu pomidorowego
· Pół szklanki 30% śmietany
· 2 szklanki wody
· Mąka pszenna
· Sól
· Olej
· 1 łyżeczka słodkiej papryki
· Pół łyżeczki czarnego, zmielonego pieprzu
· Pół łyżki „Warzywka”
Przygotowanie:
1. Mięso pokroić w cienkie paski, dokładnie obtoczyć w mące i podsmażyć na gorącym oleju
2. Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle
3. Gdy cebula się lekko zrumieni dodać mięso, wlać wodę, śmietanę, koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawy
4. Całość dusić około 10 minut
UWAGA!
Podawać z bułką lub usmażonymi ziemniakami
tatanka.com