Paprykowy indyk.docx

(14 KB) Pobierz

Paprykowy indyk

 

Składniki:

·         500 g filetu z indyka

·         2 średnie cebule

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki koncentratu pomidorowego

·         Pół szklanki 30% śmietany

·         2 szklanki wody

·         Mąka pszenna

·         Sól

·         Olej

·         1 łyżeczka słodkiej papryki

·         Pół łyżeczki czarnego, zmielonego pieprzu

·         Pół łyżki „Warzywka”

 

Przygotowanie:

1.      Mięso pokroić w cienkie paski, dokładnie obtoczyć w mące i podsmażyć na gorącym oleju

2.      Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle

3.      Gdy cebula się lekko zrumieni dodać mięso, wlać wodę, śmietanę, koncentrat pomidorowy, wsypać przyprawy

4.      Całość dusić około 10 minut

 

UWAGA!

Podawać z bułką lub usmażonymi ziemniakami

Zgłoś jeśli naruszono regulamin