Sk�adniki * 1/2 szkl soczewicy * 1,5 �y�ki m�ki * 1 pokrojona w plasterki cebula * 1/2 �y�ki mieszanki przypraw garam masala * 1/2 szkl wody * 1/2 �y�eczki soli * 3 jajka ugotowane na twardo Opis przygotowania Soczewic� przebra�, wypluka� i namoczy� na noc. Nast�pnego dnia w�o�y� cebul� i garam masala, rozgrza� mas�o i sma�y� na ma�ym ogniu 10 min cz�sto mieszaj�c. Doda� soczewic�, zala� wod�, przykry� szczelnie i dusi� na ma�ym ogniu przez 45 min do momentu a� soczewica b�dzie mi�kka. Potraw� doprawi� sol�, doda� pokrojone jajka, wymiesza� i dusi� 5 min. Podawa� z ry�em ugotowanym na sypko.
tatanka.com