· 3 -4 paczki ryżu
· 3 -4 papryki czerwone
· 1 puszka pieczarek
· 3 cebule
· 0,5-1 kg piersi z indyka
· 3 łyżki sosu sojowego
· *sól, pieprz, magi, chili, carry
1. Ugotować ryż.
2. Piersi z indyka pokroić w drobną kostkę wrzucić na patelnie z odrobiną oleju dodać przyprawy (sól, pieprz, chili, magi)
3. Gdy mięso będzie już trochę podpieczone wlać sos sojowy.
4. Na koniec pieczenia dodać drobno pokrojoną paprykę i dusić pod przykryciem aż będzie miękka.
5. Na osobnej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebule oraz pieczarki podsmażać aż cebula uzyska złoty kolor.
6. Na koniec wymieszać dokładnie wszystkie składniki z odrobiną carry. Doprawić do smaku.
tatanka.com