Szpinak z biało.doc

(25 KB) Pobierz
Szpinak z biało-czerwonymi dodatkami by Pee

Szpinak z biało-czerwonymi dodatkami by Pee

 

Składniki:
1 kg młodego szpinaku, 2 małe cebule, 1/2 opakowania sera feta, 4 małe pomidory, 1 pęczek szczypiorku, oliwy ociupinke do smażenia, sól, pieprz
Obraną, posiekaną w niezbyt drobną kostkę cebulę smażymy tak, by się zeszkliła, ale pozostała chrupiąca i lekko surowa. Z przebranego szpinaku odcinamy ogonki i myjemy go dokładnie w co najmniej dwóch wodach. Odciśnięty szpinak wrzucamy do pustego garnka i trzymamy na ogniu mieszając od czasu do czasu 2-3 min, tak by pozostał jasnozielony. Letni szpinak siekamy dość grubo, mieszamy z rozdrobnioną fetą i cebulą, przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy szczypiorkiem. Przybieramy pokrojonymi w małe cząstki pomidorami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin