Galaretka warzywna z rodzynkami i gorczycą.doc

(206 KB) Pobierz

Galaretka warzywna z rodzynkami i gorczycą

 

Składniki:

·         2 marchewki

·         pietruszka

·         cebula

·         jajko

·         szynka (1-2 grube plastry)

·         3-4 dkg rodzynek

·         przyprawy – sól, pieprz, ziarenka gorczycy

·         żelatyna

Przygotowanie:

1.     Warzywa gotujemy do miękkości.

2.     Jajko gotujemy na twardo.

3.     Wszystkie składniki kroimy w kostkę.

4.     Wywar z gotowania warzyw doprawiamy i rozpuszczamy w nim żelatynę.

5.     Po ostygnięciu zalewamy naczynie, w którym wcześniej ułożyłyśmy pokrojone składniki.

 

Pamiętamy aby na spód nasypać gorczycy i rodzynek, ponieważ po wyłożeniu galarety one znajdą się na górze.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin