Sznycle z niespodzianką.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
70612900 UNPDF
Sznycle z niespodzianką
Składniki
4 grube sznycle cielęce lub wieprzowe, 4 cienkie plastry
wędzonki, 4 plastry sera z ziołami lub papryką, papryka
konserwowa, jajo, bułka tarta, 4 plasterki cytryny lub grejpfruta,
łyżeczka masła, smalec do smażenia, natka pietruszki,
przyprawy
Sposób przyrządzania
Umyte i osuszone sznycle naciąć w taki sposób, aby powstały kieszonki. Natrzeć je solą
i pieprzem, włożyć do środka po plastrze wędzonki, sera i słupku papryki. Kieszonki
spiąć wykałaczkami, sznycle obtoczyć w jaju i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Następnie przełożyć do rondla, dodać masło,
listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, podlać niewielką ilością wody i dusić pod
przykryciem na małym ogniu kilkanaście minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Sznycle posypać drobno pokrojoną natką pietruszki, udekorować plasterkiem cytryny lub
grejpfruta.
1 porcja zawiera: 30,3 g białka, 14,9 g tłuszczu, 166 mg cholesterolu, 0,7 g błonnika, 275
kcal.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin