Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
59392560 UNPDF
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
Składniki Przepis
Ciasto:
pół kilo mąki pszennej
szklanka wody
żółtko
łyżeczka masła
sól
Farsz:
pół kilo kiszonej kapusty
10 dag suszonych grzybów
olej
sól, pieprz
Zrobić
ciasto
jak w przepisie na pierogi ruskie.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna lekko odcisnąć,
wrzucić do rondelka, zalać wodą i ugotować, dodając
do smaku trochę kostki rosołowej. Grzybki namoczyć
i też ugotować.
Kapustę odcisnąć z wody i drobniutko posiekać,
podobnie zrobić z grzybkami. Przełożyć wszystko do
głebokiej michy, wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i
sowicie przyprawić solą i pieprzem.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać krążki, nakładać
farsz i zlepiać brzuchate pierożki. Wrzucac je na
gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem oleju i
gotować do wypłynięcia.
Są doskonałe gotowane, polane masełkiem, a także
odsmażane na złoto na patelni.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin